JOU Training

Het idee

Het idee voor JOU is ontstaan in 2015 toen ik naast mijn opleiding ervaringsdeskundigheid begon met sporten. Ik volgde al enige tijd yogalessen toen ik ook begon met bootcamp training. Dit zorgde ervoor dat mijn conditie met sprongen vooruitging en het vertrouwen in mijn eigen vermogens en kracht toenam. Ik kreeg meer energie waardoor ik mij ook mentaal beter voelde. Ik werd er echt blij van.

De Training

Onderzoek wijst uit dat regelmatig bewegen zorgt voor herstelprocessen in de hersenen. Met name de combinatie van buiten sporten met zonlicht zorgt voor aanmaak van nieuwe cellen in de hippocampus, een belangrijk geheugengebied.
Bootcamp maakt je blij en is goed voor het geheugen, yoga leert jezelf te accepteren en leert hoe je soepeler om kan gaan met weerstand. Omdat deze combinatie voor mij zo waardevol is gebleken en bovendien goed aansluit bij de theorie van herstel, heb ik dit bij elkaar gebracht in de JOU-training. JOU brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging!

De JOU-training bestaat uit acht wekelijkse sessies van twee uur. In deze sessies krijg je samen met 4 tot maximaal 7 andere deelnemers inzicht in je eigen levensloop en hoe die je hoop en dromen hebben gevormd en beïnvloed, in jouw zingeving en welke bronnen je daarbij kunt inzetten en ervaar je hoe bewegen je daarbij in je kracht kan zetten en een enorme hulpbron kan zijn.

Leer jezelf kennen en accepteer jezelf, dat maakt het zoveel makkelijker om keuzes te maken, regie te houden, en om te gaan met weerstand. De basis van jouw regie en daarmee jouw kwaliteit van leven ligt in jezelf.
Elke week bestaat de training uit een uur theorie en een uur bewegen, afwisselend bootcamp en yoga. De yoga en bootcamp worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs.

Programma

Week 1  theorie: Wat is regie?

Week 2  theorie: Inzicht, sport: yoga

Week 3  theorie: Acceptatie, sport: yoga

Week 4  theorie: Hoop en dromen, sport: bootcamp

Week 5  theorie: Jouw hulpbronnen, sport: yoga

Week 6  theorie: Zelfregie, sport: bootcamp

Week 7  theorie: Zingeving, sport: yoga

Week 8  Terugblik 

Kosten

De JOU-training kost normaal 259 euro inclusief BTW, inclusief studiemateriaal. Voor de eerste groep rekenen we echter een introductieprijs van 99 euro!!

Locatie

De training wordt gegeven in de SanRay Yoga studio, Stationsplein 99 unit 181 in Heerhugowaard. De studio ligt op 5 minuten loopafstand van trein- en busstation en er is beperkt parkeerruimte. Voor de bootcamp lessen gaan we naar buiten.